PINGWIN CESARSKI schleich figurka 14841

 Pingwin cesarski ma żółte łatki na uszach i czarno-białe upierzenie przypominające frak. To największy i najcięższy ze wszystkich pingwinów. Jest również jedynym mieszkającym tak daleko na południu Antarktydy.

Pingwin cesarski

 Pingwin cesarski ma żółte łatki na uszach i czarno-białe upierzenie przypominające frak. To największy i najcięższy ze wszystkich pingwinów. Jest również jedynym mieszkającym tak daleko na południu Antarktydy.

Pingwiny cesarskie nie budują gniazd, ale rozmnażają się bezpośrednio na lodzie. Podczas, gdy samica migruje do morza po złożeniu jaj w poszukiwaniu ryb, jajo wysiaduje samiec. Składa je na nogach i przykrywa brzuchem, aby utrzymywać je w cieple.

Ciekawostka

Gdy pingwiny cesarskie chcą wyjść z wody, wyskakują wysokim łukiem na lód.

Występowanie

Antarktyda

14841schleich

Opis

Wiek
Powyżej 3 lat
Płeć
Chłopiec
Dziewczynka
Uniwersalna